Radviliškio g. 86, LT-76369 Šiauliai              Tel./faks. +370 41 54 30 14              El. p. auksinis.raktelis@splius.lt

RESPUBLIKINĖ IKIMOKYKLINIO IR PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO ĮSTAIGŲ STEAM VEIKLŲ FOTOGRAFIJŲ PARODA “MAŽIEJI GAMTOS TYRINĖTOJAI”

Steam-parodos-viršelis-768x527

RESPUBLIKINĖ IKIMOKYKLINIO IR PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO ĮSTAIGŲ MOKYTOJŲ, ŠVIETIMO PAGALBOS SPECIALISTŲ UGDYMO PRIEMONIŲ PARODA „SPECIALIŲJŲ UGDYMOSI POREIKIŲ TURINČIŲ VAIKŲ UGDYMAS PER PERCEPCINIUS POJŪČIUS“

paroda

Steigėjas

sm_savivaldybe_baneris
2024-01-18_09-37-55
musu-darzelis-img
ŠMSM-1
vaiku-linija-lt-177x82
kimochi

RUDENS TAKELIU

Be-pavadinimo-300x225

SMALSIEJI INŽINIERIAI

VIRŠELIS-768x607

Tarptautinis projektas „Vaiko kelias į gražią kalbą“

logotipas-1
sveika_mokykla_logotipas_RGB (2)
Screenshot 2021-11-10 at 08.58.49
Screenshot 2021-11-10 at 08.58.37
Competent_2022_5_lt_7627c

PAŽINTINĖ EKSKURSIJA Į ŠIAULIŲ JAUNŲJŲ GAMTININKŲ CENTRĄ, 2024-04-19

Balandžio 19 dieną „Boružėlių“ grupės vaikai drauge su pedagogais lankėsi Šiaulių Jaunųjų gamtininkų centre. Ekskursijos metu vaikus lydėjo šios įstaigos mokytoja Jūratė Ancikienė. Vaikai aplankė Katinų muziejų, kur juos pasitiko smalsuolė katė Morka. Ugdytiniai sužinojo, kaip reikia rūpintis katėmis, apžiūrėjo jų gyvenamas patalpas, patys murkles šukavo ir žaidino. Taip pat buvo pristatyta graži muziejaus kilmės istorija ir visa gausi katinų-suvenyrų paroda.

Vėliau „Boružiukai“ apsilankė ir laukinių gyvūnų patalpose. Čia jie stebėjo driežus, varles, įvairių rūšių papūgas, jūros kiaulytes, triušius, žiurkėnus, vorus ir kt.  Užsiėmimo metu vaikai daug klausinėjo, domėjosi jiems patinkančiais gyvūnais, jų gyvenimo būdu bei priežiūra. Džiaugiamės, kad vaikų gamtamokslinis ugdymasis gali vykti ir už lopšelio-darželio ribų. Dėkojame mokytojai Jūratei už prasmingą ekskursiją.

„TARPTAUTINĖS VAIKŲ KNYGOS – TEATRO DIENŲ“ ŠVENTĖ, 2024-04-18

Balandžio 18 dienos rytmetį mūsų lopšelyje-darželyje svečiavosi dvi nuostabios Fėjos, kurios sukvietė vaikučius, mokytojus į „Tarptautinės vaikų knygos-teatro dienų“ šventę. Fėjos papasakojo vaikams, kad knygos gyvena kiekvienuose namuose, jas mėgsta, skaito tiek maži, tiek dideli. Šiandien visų grupių vaikai  pristatė po vieną savo mėgstamiausią pasakėlę: „Pagranduko“ grupės vaikai pasirinko veikėjus iš pasakos „Vilkas ir 7 ožiukai“; „Saulės zuikučių“ grupės ugdytiniai išsirinko pasaką „Pilis pilaitė“, „Vyturėlių“ grupės vaikai linksmai vaidino pasaką „Trys paršiukai“, „Nykštukų“ grupės vaikai inscenizavo pasaką „Pagrandukas“, „Boružėlių“ grupės vaikai vaidino pasaką „Auksaplaukė“. Šventės metu Fėjos kvietė vaikus pramogauti ir atlikti linksmas užduotis: sudėlioti knygas, nuo mažiausios iki didžiausios; kamuoliukų baseine surasti pasislėpusius pasakų personažus; sudėlioti dėliones apie vandenyno gyventojus; taip pat visi linksmai piešė emocijų veidukus, širdeles įsivertindami savo dalyvavimą linksmame šiandienos renginyje. Dėkojame SEU komandos narėms už šaunų renginį. Knyga ir pasaka padeda mūsų ugdytiniams augti linksmai ir prasmingai.

STEAM EDUKACIJA „EKO DIRBTUVĖS: MEDVILNINIŲ MAIŠELIŲ DEKORAVIMAS“, 2024-04-17

Šių metų balandžio 17 dieną „Vyturėlių“ ir „Nykštukų“ grupių vaikai dalyvavo edukacinėje veikloje „Eko dirbtuvės: medvilninių maišelių dekoravimas“. Pažintinę veiklą pravedė VŠĮ „100 zuikių“ edukatorė Augustė Gramantaitė. Kiekvienas ugdytinis gavo po medvilninį maišelį, akrilinių dažų, dekoravimui skirtų flomasterių, teptukų. Mokytoja vaikams pristatė šios veiklos tikslą, nuteikė mažuosius kūrybinėms dirbtuvėms. Augustė kvietė vaikus išsakyti savo mintis, ką jie norėtų nupiešti ant savo maišelių. Aptarę vaikų idėjas, sumanymus, visi kibo į darbus. Ugdytiniai veikė susikaupę, tyrinėdami medžiagų savybes, savarankiškai ir kūrybiškai. Vaikai išbandė naujas STEAM meninės raiškos priemones ir susikūrė dekoruotą maišelį. Dėkojame mokytojai Augustei už prasmingą veiklą ir naują vaikų patirtį.

KVIEČIAME DALYVAUTI PRAKTINIAME SEMINARE „PILIETINIS PASIPRIEŠINIMAS TAIP PAT GINKLAS“

Lietuvos karių asociacija Keliautojų klubas 2024 m. gegužės 4 d. (šeštadienį) nuo 10 iki 18 val. organizuoja praktinį seminarą  „Pilietinis pasipriešinimas taip pat ginklas“. Seminaras vyks Šiaulių valstybinės kolegijos centriniuose rūmuose, aktų salėje, adresu Aušros al. 40, Šiauliai. Seminaras skirtas plačiai visuomenei ir vyksta didžiuosiuose Lietuvos miestuose.

Seminaro tikslas supažindinti dalyvius su pilietinio pasipriešinimo samprata ir ,,ginklais“ siekiant atskleisti neišnaudojamo kovos būdo galimybes totalinio pasipriešinimo kontekste. Po šių užsiėmimų galėsite padidinti savo šeimos saugumą ir realiai prisidėti prie valstybės saugumo stiprinimo tiek individualiai, tiek ir padėdamas komendantūroms ar ginkluotam pasipriešinimui.

Dienotvarkė:

I pranešimas. ats. plk. Gintaras Bagdonas. Grėsmės Lietuvos saugumui.

II pranešimas. ats. mjr. Albertas Daugirdas. Pilietinis (neginkluotas) pasipriešinimas – taip pat ginklas.

Kursų mokestis – 10,0 €. Taip pat kursų metu organizuojama parama Ukrainai – visos pervestos lėšos virš 10 Eur bus skirtos paramai karo niokojamai šaliai, papildomai prisidėti galima tiek galite ir norite.

Nuoroda į registraciją ir detalesnė informacija: https://lkakeliautojai.lt/pilietinis-pasipriesinimas-taip-pat-ginklas%20

Facebook nuoroda į renginį: https://www.facebook.com/events/380204634856438?active_tab=about

Pasinaudokite progą įgyti praktinių žinių ir gauti atsakymus į rūpimus klausimus!

STEAM PROJEKTINĖ VEIKLA „SMAGIOJI MATEMATIKA“

Šių metų balandžio 8-12 dienomis įstaigoje įgyvendintas STEAM projektas „Smagioji matematika“. Projekto tikslas – Plėtoti vaikų gebėjimus tapatinti, grupuoti, klasifikuoti daiktus pagal formą, dydį ir spalvą, pažinti geometrines formas, orientuotis aplinkoje bei padėti vaikams atrasti ryšius tarp daiktų ir skaičių. Gebėti naudoti matematinius simbolius daiktų kiekiui žymėti.

Ši savaitė buvo kupina naujų matematinių patirčių. Kiekviena grupė veikė individualiai pagal savo vaikučių gebėjimus bei poreikius. Ugdytiniai sužinojo, jog matematika gali būti prasmingas ir smagus užsiėmimas.

EKSKURSIJA Į UAB „VONIN LITHUANIA“, 2024-04-05

 

Balandžio 5 dieną „Boružėlių“ ir „Nykštukų“ grupių ugdytiniai lankėsi UAB „Vonin Lithuania“, kuri įsikūrusi Zoknių mikrorajono industriniame parke. Mus maloniai priėmė ir vedžiojo po gamyklą vadovė Rūta Solovjova. Ugdytiniai sužinojo, jog čia gaminami tvirčiausi ir ilgiausi tinklai, kuriais žvejojama vandenynuose. Šioje gamykloje dirba daug darbuotojų, kurie atlieka skirtingus, bet labai svarbius darbus. Sužinojome, kad „Vonin Lithuania“ dirba ir keletas mūsų ugdytinių tėvelių, senelių. Apžiūrėjome: pagrindinį gamybos cechą, gamyklos sandėlį, darbuotojų jaukias darbo, poilsio ir maitinimosi erdves. Ekskursijos metu vaikai stebėjosi virvių bei tinklų spalvomis,  skirtingo dydžio plūdurais, ritėmis, krovinių konteineriais. Mažieji smalsavo, tyrinėjo naują aplinką, klausinėjo ir laukė atsakymų. Gamyklos vadovė kantriai aiškino ir atsakinėjo į vaikų bei suaugusių klausimus. Dėkojame UAB „Vonin Lithuania“ vadovei Rūtai ir Domo močiutei už prasmingą ekskursiją bei vaikų supažindinimą su nauja profesija.

PREVENCINĖ VEIKLA „MANO GERI IR BLOGI ĮPROČIAI“

 2024-02-19/2024-02-25 d. įstaigos Sveikatingumo komandos nariai pakvietė „Boružėlių“ ir „Nykštukų“ grupių ugdytinius bei jų tėvelius dalyvauti prevencinėje veikloje „Mano geri ir blogi įpročiai“. Veikloje dalyvavo 29 vaikai. Visą savaitę parengtose užduočių knygelėse ugdytiniai namuose skirtingomis spalvomis žymėjo atliktas veiklas (gerus ir blogus įpročius). Su tėveliais diskutavo, ar kiekvienas iš šių  pažymėtų įpročių yra tinkamas, ar žalingas, ar būdingas kasdien, ar retkarčiais (šventės, savaitgaliai ir pan.).

Atliktų užduotėlių rezultatai džiugina: net 78 % visų įpročių sudaro geri (sveikas maistas, dienos režimo laikymasis, asmens higiena).  Blogi įpročiai – 22% (ugdytiniai daug laiko praleidžia prie televizoriaus ir kompiuterio ekranų, retai eina į lauką).

MINIME AUTIZMO SUPRATIMO DIENĄ

Balandžio 2 dieną yra minima pasaulinė autizmo supratimo diena.  O šių metų balandžio mėnuo skiriamas autizmo supratimo didinimui. Lietuvos autizmo asociacija „Lietaus vaikai“ jungiasi prie „Autism Europe tarptautinės kampanijos NotInvisible“ (Ne nematomi), kuri skirta autizmo supratimo didinimui, ir kviečia visus prisijungti!

Šių metų balandžio 4 – tą dieną mūsų lopšelio-darželio bendruomenė taip pat prisijungė prie šios akcijos. Darželio vyresnieji vaikai spalvino dėlionės vieną dalį, kuri vėliau nugulė į Širdelės koliažą. O darželio darbuotojai spalvino begalybės simbolį. Šis ženklas yra autizmo sutikimo simbolis. Suaugusiems įprasminant šios akcijos svarbą pasiūlyta pasižiūrėti  legendinį filmą „Lietaus žmogus“ (1988 m.).

1 2 3 87